Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Στο Χονγκ Κονγκ η ακριβότερη εμπορική συνοικία!

Το τετραγωνικό μέτρο μισθώνεται για 22.307 ευρώ!

Η Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ είναι πλέον η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, καθώς πήρε την πρώτη θέση από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια!
Σύμφωνα με τη μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. «Παρά την οικονομική επιβράδυνση , οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα» αναφέρεται στη μελέτη.
Το τετραγωνικό μέτρο μισθώνεται αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 22.307 ευρώ ετησίως στο Χονγκ Κονγκ, έναντι 21.204 ευρώ στη Νέα Υόρκη. Η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ στο Παρίσι κατατάσσεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη (9.573 ευρώ το τ.μ.), ενώ ήταν 5η το 2011. Μετά τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθεί η Γκίνζα (Τόκιο) και μετά η Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και η Νιού Μποντ Στριτ (Λονδίνο).
Σύμφωνα με την έρευνα οι τιμές των εμπορικών μισθώσεων «ντοπάρονται» από τους διανομείς του τομέα των ειδών πολυτελείας, οι οποίοι επιδίδονται σε άγριο ανταγωνισμό για να βάλουν στο χέρι «τα πιο περιζήτητα καταστήματα».
Η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού περιλαμβάνει πέντε από τις δέκα πιο ακριβές εμπορικές συνοικίες του κόσμου, ένδειξη της ανάδυσης σ' αυτή τη ζώνη μιας μεσαίας τάξης η οποία διαθέτει ολοένα και περισσότερα μέσα.