Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε-Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς!

Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς επελέγη, για δεύτερη χρονιά, από τους Financial Times, ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωζώνη τα χρόνια που έρχονται, είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών.
Ό κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η ενίσχυση των θεσμών είναι σημαντική για να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη, όπως η Ελλάδα, να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη.

Ο Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ της ευρωκρίσης και σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του σε ένα χρόνο το ενδιαφέρον των αγορών θα στραφεί σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Όπως είπε, «προχωράμε βήμα-βήμα, είναι δύσκολο να πειστούν οι αγορές γιατί η αρχιτεκτονική πάνω στην οποία στηρίζεται η νομισματική ένωση είναι περίπλοκη, αλλά αν κοιτάξει κανείς τα πραγματικά νούμερα, δεν τα πηγαίνουμε και τόσο άσχημα». «Αν δεν είχαμε το ευρώ, θα έπρεπε να το εφεύρουμε», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι η πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου.

Ο κ. Σόιμπλε επελέγη ως ο υπουργός Οικονομικών της χρονιάς από τους ειδικούς των Financial Times εξ αιτίας της αποτελεσματικότητάς του στη γερμανική οικονομία εν καιρώ κρίσης, αλλά και το όραμα του Σόιμπλε για τη μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη.