Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αρνητικοί οι καθηγητές στο πόρισμα του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση

Αντίθετοι με την αξιολόγηση εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των καθηγητών των δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ), οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Η συνάντηση έγινε με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

«Αν το υπουργείο επιχειρήσει να εφαρμόσει την αξιολόγηση - χειραγώγηση και το πλαίσιο του ν.4024/11, θα βρει απέναντί του ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως τη βρήκε και στην προσπάθειά του να πείσει τους εκπαιδευτικούς για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του με τα ερωτηματολόγια», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.

Πάντως, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στους εκπαιδευτικούς ότι θα συναντηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα. «Ως συνδικαλιστικό κίνημα θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την εργασιακή ζούγκλα, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές αναφέρουν ακόμη ότι οι προτάσεις περί αξιολόγησης ή αυτοαξιολόγησης των σχολείων θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά, ενώ καταδεικνύεται από τα μνημόνια ότι διαλύεται το δημόσιο σχολείο.
tanea