Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φουρνοπατάτα στο πήλινο με μανιτάρια και καπνιστή γαλοπούλα

Απολαύστε την!

 ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
3 - 4 βρασμένες πατάτες, κομμένες σε φέτες
80 - 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες, κομμένες σε λωρίδες
5 - 6 μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τις πατάτες σ’ ένα πήλινο. Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε από πάνω το μισό τριμμένο κασέρι. Σ’ ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και συμπληρώνουμε τις λωρίδες από τη γαλοπούλα. Τέλος απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι και γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο (190οC) για 3’ - 4’. Σερβίρουμε, προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.