Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

"Έφυγε" από τη ζωή ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε σήμερα ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και επί πολλές τετραετίες βουλευτής Καρδίτσας, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του εκλιπόντα, η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 3μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών.
Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος διετέλεσε βουλευτής Ν. Καρδίτσας από το 1974 έως το 1977 (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚ/ΝΔ), από το 1985 έως το 1996 (Ν.Δ.) και από το 2000 έως το 2004 (Ν.Δ) οπότε και αποσύρθηκε από την πολιτική. Υπηρέτησε ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης από 8 Αυγούστου 1991 έως 3 Δεκεμβρίου 1992 και εν συνεχεία ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών έως 13 Οκτωβρίου 1993.
Μήνυμα του Μ. Κεφαλογιάννη
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Θ. Αναγνωστόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Ενός άξιου πολιτικού, που πορεύτηκε με γνώμονα αρχές, αξίες και ιδανικά.
Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που και ο ίδιος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, θα τιμά για πάντα την προσφορά του στη χώρα και θα κρατά άσβεστη τη μνήμη του. Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».
 Ο Σαμαράς για τον θάνατο του Αναγνωστόπουλου
 Την θλίψη του για την απώλεια του Θόδωρου Αναγνωστόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή.

Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».