Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Οι Anonymous χάκαραν το Ισραήλ

Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν δεκάδες ισραηλινές ιστοσελίδες. Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Βρετανία και Γαλλία.

Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπλόκαραν τις ιστοσελίδες στο Ίντερνετ δεκάδων ισραηλινών ιδιωτικών και δημόσιων ιδρυμάτων και μίας μεγάλης ισραηλινής τράπεζας σε διαμαρτυρία για την ισραηλινή επίθεση κατά των παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν 650 ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Τράπεζα της Ιερουσαλήμ, ένα από τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία σημείωσε ότι μπλόκαρε επίσης για σύντομο χρονικό διάστημα την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
"Για πολύ καιρό, οι Anonymous περιορίστηκαν όπως και ο υπόλοιπος κόσμος στο να παρακολουθούν με απόγνωση την βάρβαρη, βάναυση και επονείδιστη μεταχείριση του παλαιστινιακού λαού" από τον ισραηλινό στρατό, αναφέρουν οι Anonymous σε ανακοίνωσή τους.
"Όμως όταν η ισραηλινή κυβέρνηση απείλησε δημοσίως να κόψει το Ίντερνετ και όλες τις άλλες τηλεπικοινωνίες προς ή από τη Γάζα, ξεπέρασε το όριο", καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της στο Twitter.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ των Παλαιστινίων στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.
Στο Παρίσι, περίπου 5.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καταδίκασαν την νέα ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Γάζα, δεν σε ξεχνάμε" ή "Ισραήλ εγκληματίας, Ολάντ συνεργός", σε αναφορά στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Στο Λονδίνο, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στη βρετανική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή αυτή επιχείρηση και να καταδικάσουν τη βρετανική θέση.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και ζητούσαν "να σταματήσει η σφαγή".
enikos.gr