Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τα περιττά κιλά μετά τα 40 είναι υγεία

Οι γυναίκες που έχουν 10 παραπάνω κιλά μετά τα 40 τείνουν να δείχνουν πιο νέες και πιο υγιείς.

Μπορεί μέχρι τώρα να θαυμάζετε τις γυναίκες που κρατούν την αδύνατη σιλουέτα τους και στη μέση ηλικία. Ωστόσο διαβάζοντας αυτό το άρθρο ίσως αλλάξετε γνώμη.
Τα οιστρογόνα είναι η κύρια πηγή νεότητας και είναι υπεύθυνα για τη διαμόρφωση των γυναικείων χαρακτηριστικών, την ανάπτυξη των ιστών και τη διάθεση. Μέχρι την ηλικία των 30, ο γυναικείος οργανισμός παράγει περισσότερα οιστρογόνα απ’ όσα χρειάζεται. Αν σκεφτεί κανείς ότι η κύρια πηγή παραγωγής οιστρογόνων είναι οι ωοθήκες, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μεγαλώνοντας η παραγωγή αυτή μειώνεται και ότι πρέπει να υπάρχει μία εναλλακτική πηγή στον οργανισμό για να τα προσφέρει. Η αμέσως επόμενη πιο σημαντική μονάδα παραγωγής είναι το λιπώδη κύτταρα. Επομένως, είναι λογικό όταν οι ωοθήκες παύουν να παράγουν οιστρογόνα να τίθενται σε λειτουργία οι λιπώδη ιστοί. Οι αδύνατες γυναίκες προφανώς δεν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη ενός επαρκούς αριθμού λιπωδών ιστών αφού προσέχουν τη διατροφή τους, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να μην είναι ικανός να παράγει τα απαραίτητα οιστρογόνα.
Τα οιστρογόνα λοιπόν μετά την ηλικία των 40 είναι εξίσου χρήσιμα στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, για την οστεοπόρωση αλλά και για το δέρμα. Γι’ αυτό αφήστε τις τύψεις των θερμίδων μεγαλώνοντας κι αφεθείτε στις γευστικές απολαύσεις. Φυσικά φροντίστε να κρατήσετε το μέτρο γιατί σαφώς τα πολλά παραπάνω κιλά είναι επίσης επιβλαβή για την υγεία.
jenny