Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Κουνιούνται τα Δωδεκάνησα το τελευταίο 24ωρο

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στη Δωδεκάνησο το τελευταίο 24ωρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Σάββατο στις 11.04 το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής έχουν καταγραφεί 109 σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 1,8 μέχρι 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ. Οι δύο τελευταίες δονήσεις σημειώθηκαν στις 10.51 και 10.58 το πρωί και ήταν εντάσεως 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο των δονήσεων βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου ανάμεσα στη Ρόδο και τη Σύμη και το βάθος τους είναι από 5 μέχρι 10 χλμ. Ορισμένες δονήσεις είχαν ως επίκεντρο τη δυτική πλευρά  της Ρόδου  και τα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Από τις δονήσεις αυτές δεν έχουν υπάρξει θύματα ή  ζημιές, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αισθητοί στη Ρόδο και κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού.

Καθησυχαστικός για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δωδεκανήσου  εμφανίζεται  ο καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι «το φαινόμενο αυτό παρακολουθείται» .

Σημειώνεται ότι ανάλογη σεισμική δραστηριότητα παρουσιάστηκε και την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές.