Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 - Στον... αέρα ο τίτλος του Φέτελ

Μία προσπέραση του Σεμπάστιαν Φέτελ κατά τη διάρκεια του τελευταίου γκραν πρι της σεζόν της Φόρμουλα 1 στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα. 

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έχει υποπέσει σε ατόπημα, το οποίο μάλιστα μπορεί να του αφαιρέσει τον τίτλο, καθώς φαίνεται να έχει προσπεράσει την Toro Rosso του Ζαν Ερίκ Βερνιέ ενώ υπήρχε καθεστώς κίτρινης σημαίας, κάτι το οποίο επιφέρει τιμωρία.

Η προσπέραση υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας τιμωρείται από τους αγωνοδίκες με ποινή 20 δευτερολέπτων, κάτι το οποίο αν συμβεί ρίχνει τον Φέτελ στην όγδοη θέση και δίνει το πρωτάθλημα στον Αλόνσο με διαφορά ενός βαθμού, δεδομένου ότι ο Ισπανός είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση.

«Εξετάζουμε το υλικό που έχουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της σκουντερία, για να συμπληρώσει: «Οτιδήποτε απειλεί την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, πρέπει να εξεταστεί».

Σύμφωνα με το άρθρο 179 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα η προσφυγή μπορεί να κατατεθεί πριν την 30η Νοεμβρίου, αν υπάρξει κάποιο στοιχείο το οποίο μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος.
 
 
 sport-fm.gr