Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

14 tips για την ιδανική βαλίτσα.

Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα ταξίδια? Όταν όμως έρχεται η στιγμή να μαζέψουμε την βαλίτσα μας δεν είναι και το καλύτερο..

Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς 14 συμβουλές για να γίνει η προετοιμασία πιό γρήγορα και σωστά.
1. Για μακρινά ταξίδια, είναι πάντα προτιμότερη μια σκληρή, ανθεκτική βαλίτσα αλλά και μια μικρού μεγέθους χειραποσκευή με τα άκρως απαραίτητα, ενώ για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο προτιμήστε μαλακές βαλίτσες και εύχρηστους σάκους που σας επιτρέπουν να εξοικονομείτε χώρο στο πορτ μπαγκάζ.
2. Βάζετε πάντα τα βαριά αντικείμενα (σεσουάρ, παπούτσια) στο πάτο της βαλίτσας σας. Για να μην παραμορφώνονται τα παπούτσια σας, γεμίστε τα με κάλτσες που θα έχετε φροντίσει να μαζέψετε σε μπαλίτσες.
3. Για να μην τσαλακωθούν τα σακάκια, τα παντελόνια και οι φούστες σας, βάλτε τα στη βαλίτσα χωρίς να τα διπλώσετε φροντίζοντας να τα καλύψετε με μαλακά και επίπεδα ρούχα (μαντήλια, μπλουζάκια μακό) πριν διπλώσετε τις άκρες.
4. Διπλώστε τα πουκάμισα ακολουθώντας την τσάκιση. Για να μην παραμορφωθεί ο λαιμός των πουκαμίσων γεμίστε τα με κάλτσες ή με εσώρουχα. Στη συνέχεια, γεμίστε τα κενά που έχουν μείνει με αντικείμενα που δεν πιάνουν πολύ χώρο ούτως ώστε να εμποδίσετε τη μετατόπιση των ρούχων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
5. Πριν κλείσετε τη βαλίτσα σας, φροντίστε να καλύψετε το περιεχόμενο της με μία πετσέτα μπάνιου και με μαλακά ρούχα. Με τον τρόπο αυτό, τα ρούχα που τσαλακώνονται θα προστατεύονται από δύο στρώματα μαλακών ρούχων και δεν θα παραμορφωθούν.
6. Αν έχετε γεμίσει τη βαλίτσα σας στο μέγιστο, τότε συμπιέστε τα ρούχα σας και χτυπήστε τη στο πάτωμα για να δημιουργήσετε λίγο ακόμη χώρο.
7. Διπλοπακετάρετε τα υγρά υλικά όπως το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο, διότι η πίεση στο αεροπλάνο είναι τεράστια και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα μπουκάλια.
8. Ξεκουμπώστε τις ζώνες και τυλίξτε αυτές γύρω από το εσωτερικό της βαλίτσας σας.
9. Μέσα στις αποσκευές σας, βάλτε άλλο ένα σάκο ταξιδιού, ώστε να τον χρησιμοποιήσετε κατά την επιστροφή γεμίζοντάς τον με τα ψώνια που θα έχετε κάνει.
10. Τα καλλυντικά σας και τα είδη προσωπικής φροντίδας καλό είναι να τα συγκεντρώσετε σε ένα beauty case, δηλαδή νεσεσέρ από σκληρό υλικό, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.
11. Για τη συντήρηση των σκληρών αποσκευών, συνιστάται καθάρισμα με ένα ελαφρύ πανί, σαπούνι, νερό και μια μικρή βούρτσα, ενώ προκειμένου για τους μαλακούς σάκους οι λεκέδες φεύγουν με μια ελαφριά βούρτσα βουτηγμένη σε σαπούνι και νερό.
12. Οταν ταξιδεύετε δέστε στη βαλίτσα σας μια κορδέλα σε ζωηρό χρώμα ή κολλήστε της ένα περίεργο αυτοκόλλητο , ώστε να την ξεχωρίζετε εύκολα .
13. Για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα στη βαλίτσα , βάλτε ρυζόχαρτο στα μανίκια και τους ώμους των σακακιών και των φορεμάτων και κάντε τις φούστες ρολό .
14. Αν υπάρχει υγρασία ή μυρωδιά μούχλας στη βαλίτσα σας, ρίξτε λίγη ζάχαρη. Θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί
myself