Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διακοπές στα μαγευτικά Σύβοτα-H Καραϊβική της Ελλάδας!

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.  

Ιστορική έρευνα συσχετίζει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από τον Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.
Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο, γεμάτο παραλίες με πεντακάθαρα νερά...άλλες οργανωμένες, άλλες όχι.
 Αυτό που τραβάει πάρα πολλούς επισκέπτες στην περιοχή είναι οι πολλές μικρές παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά.  
 Τουλάχιστον 8 κύριες με εύκολη πρόσβαση από το δρόμο και αρκετές ακόμα μικρότερες, σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά, (δεν υστερούν σε τίποτα και από τις καλύτερες παραλίες των νησιών) καθώς και η πρόσβαση από την περιοχή των Συβότων προς τα μοναδικά νησιά... ΠΑΞΟΥΣ και ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ, την ΚΕΡΚΥΡΑ αλλά και την ΠΑΡΓΑ.
Παραλίες στα Σύβοτα:
Πραγματικά μοναδικές.....Οι παραλίες στα Σύβοτα  συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, και γιαυτό σε αρκετές από αυτές θα δείτε ή μάλλον θα νιώσετε που και που να σας διαπερνάει ένα κρύο ρεύμα...πρόκειται για πηγές με γλυκό νερό που πηγάζουν από τον πυθμένα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, φτάνοντας σε βάθος 10 με 15 μέτρα, αρκετά μακριά από την ακτή, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει-να διακρίνει τον βυθό κοιτώντας έξω από τον νερό, χωρίς μάσκα. Απίστευτα καθαρά νερά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ.
 1) Μπέλλα Βράκα
2) Μέγα Άμμος
3) Μικρή Άμμος
4) Πισίνα
5) Γαλλικός
6) Ζάβια
7) Ζέρη
8) ΔΕΗ
 Παραλία Μπέλλα Βράκα:Βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων, ενώνει το νησάκι Μουρτεμένο με τα Σύβοτα. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα, αλλά και με τα πόδια, διασχίζοντας μια μικρή απόσταση με πολύ ρηχά νερά.
 Από το κέντρο των Συβότων υπάρχουν ταμπέλες για την παραλία Μπέλλα βράκα, όπου μπορεί να πάει κανείς, από μονοπάτι.
 Δεν διαθέτει  ταβέρνες  ή  καφετέριες, γι αυτό πριν πάτε εφοδιασθείτε με τα απαραίτητα.η  σύσταση της  παραλίας  μέτρια άμμος.
Στην  περιοχή  υπάρχουν  πολλές  ακόμα παραλίες  που  η  προσέγγιση  τους γίνετε μόνο  με  βαρκάκι. Σίγουρα  η  περιήγηση της  περιοχής  από  την  θάλασσα  δίνει εικόνες  στον  επισκέπτη  μοναδικές. Στα Σύβοτα μπορεί κανείς να νοικιάσει μικρά βαρκάκια, για αυτήν ακριβώς την δουλειά.Τα Σύβοτα προσφέρουν πολλές επιλογές αναψυχής στον επισκέπτη, όπως καταδύσειςιστιοπλοΐα, εκδρομές στους Παξούς, στην Πάργα και στα γύρω χωριά. Είναι πραγματικά μια προικισμένη από τη φύση περιοχή. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Θεσπρωτίας, με συμπλέγματα νησιών και τις ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου.
 Τα Σύβοτα αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για συναρπαστικές αποδράσεις και επισκέψεις σε ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου και τοποθεσίες, με τουριστικό ενδιαφέρον, όπως: τα αρχαιολογικά μνημεία του Νεκρομαντείου, της Νικόπολης,  την Πάργα, τον ποταμό Αχέροντα, το Σούλι, τα νησιά των Παξών και Αντίπαξων, την Κέρκυρα.
 Διαμονή Στη νέα, πολυτελή άφιξη στην περιοχή, το «Sivota Diamond Spa Resort» (2665093286, www.sivotadiamond.gr). Στο ξενοδοχείο «Άγιος Νικόλαος» (2665093017-20, www.agiosnikolaos-hotel.com) με τη μικρή «ιδιωτική» παραλία που εξασφαλίζει ησυχία και απομόνωση. Μπορούν να σας διαθέσουν και σκάφη. Για διαμονή σε ρομαντικό στιλ και πλήρη αυτονομία, στο «Alkyon Villas» (2106710873, 6940142009, www.alkyon-villas.gr). Άνεση χώρου και θέα θάλασσα προσφέρουν επίσης τα «Niriides Apartments» (2651025848, 6944735934, www.niriides-sivota.gr) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Αγαθή» (2665093492, 6932393279, www.sivota-agathi.gr).
 Φαγητό
Στο «Τρεχαντήρι», στα Σύβοτα, που βγάζει τραπεζάκια στο μόλο και ειδικεύεται στα θαλασσινά, χωρίς να του λείπουν και τα μαγειρευτά (2665093232). Στις ταβέρνες των αδερφών Τζοβάρα, στην Μπέλλα Βράκα, μέσα στο πράσινο.
  Τα Σύβοτα βρίσκονται 20 λεπτά από την Ηγουμένίτσα (πρωτεύουσα Θεσπρωτίας) και απέναντι από την Κέρκυρα. Τα Σύβοτα λόγο της θέσης τους αποτελούν κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας και έναν από τους πιο δημοφηλής προορισμούς. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα πάνω σε ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια. Ο πληθυσμός των Συβότων τον χειμώνα είναι 1000 κάτοικοι ενώ το καλοκαίρι τα επισκέπτονται περισσότεροι από 8000 χιλιάδες τουρίστες. Αποτελούν πόλο έλξης αφού συνδιάζουν βουνό και θάλασσα.
 Οι κάτοικοι, φιλόξενοι πάντα, έτοιμοι να σας υποδεχθούν και να σας αντιμετωπίσουν με φιλικότητα και πρόθεση να σας βοηθήσουν δίνοντας πληροφορίες ή ότι χρειαστείτε.
Σύβοτα, ένα μέρος όπου θυμίζει τροπικά νησιά, κι' όμως βρίσκεται στην Ελλάδα, ελάτε να το γνωρίσετε, μαζί με αυτό και την ιστορία του και τα ευρήματα του που κρύβει από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στα βάθη της θάλασσας στα ανοιχτά των Συβότων, αντικείμενα από τις τριήρεις που πολέμησαν εκείνα τα χρόνια...
blue-hornet team