Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 18 Νοεμβρίου η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2013

Ο χάρτης του Ευρωμπάσκετ του 2013 συμπληρώθηκε με τη χθεσινή ολοκλήρωση των προκριματικών της διοργάνωσης. Η Τσεχία και η Σουηδία θα είναι οι νέες είσοδοι στην τελική φάση της Σλοβενίας παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας
και της Πορτογαλίας σε σχέση με το 2009 στη Λιθουανία. Οι μεν Τσέχοι επιστρέφουν στο προσκήνιο μετά το 2007 στην Ισπανία, ενώ η Σουηδία μετά από δέκα χρόνια, καθώς το 2003 είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση.
Οι 24 συμμετέχουσες ομάδες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα που πέρασε απευθείας στα τελικά τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα του Ευρωμπάσκετ του 2009, δίνουν ραντεβού στην κλήρωση που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου.
Οι συμμετέχουσες ομάδες της τελικής φάσης είναι: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.
Το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης, που θα φιλοξενηθεί από τις 4 ως τις 22 Σεπτεμβρίου, δεν θα αλλάξει. Θα δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων, με τις τρεις πρώτες ομάδες να περνούν στους «16» και να σχηματίζουν δύο νέα γκρουπ των έξι ομάδων, από τα οποία οι τέσσερις πρώτες παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, σε Λιουμπλιάνα («Χάλα Τίβολι», 6.000 θεατών), Τσέλιε («Ζλάτορογκ Αρένα», 5.150 θεατών), Κόπερ («Μποφίνικα Χολ», που ανακατασκευάζεται, 4.500 θεατών) και Γεσένιτσε («Ποντμεζάκλα Χολ», που είναι υπό κατασκευή, 5.500 θεατών). Η δεύτερη φάση των ομίλων, καθώς και όλα τα νοκ άουτ ματς που θα ακολουθήσουν θα φιλοξενηθούν στην «Αρένα Στόζιτσε» της Λιουμπλιάνα (χωρητικότητας 12.480 θεατών).
Πηγή: Sport-fm.gr