Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τα τουρμπάνια επιστρέφουν!

Margherita Missoni, Eugenie Niarchos, Karolina Kurkova ενισχύουν τα looks τους με τουρμπάνια, προσθέτοντας extra στυλ στις εμφανίσεις τους.

Τα "it" girls ενίσχυσαν τα looks τους με turban hats και μας σύστησαν το hot trend του καλοκαιριού! Μετά από δύο χρόνια και το Sex&The City 2, όπου είδαμε τη fictional fashionista Carrie Bradshaw να υιοθετεί το trend στο Abu Dhabi , τα τουρμπάνια κάνουν ένα δυναμικό comeback στα catwalks της σεζόν.
 Τα τουρμπάνια σε διάφορα χρώματα και prints χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις της stylist Catherine Baba στα fashion weeks.
 Oι fashion bloggers κάνουν focus στα fashion girls που κατακλύζουν τα fashion weeks υιοθετώντας το trend.
Από τον 20ό αιώνα οπότε και μας τα σύστησε ο Paul Poiret, τα τουρμπάνια έχουν μετατραπεί σε statement κομμάτι της μόδας, εμπνευσμένα φυσικά από τις ενδυμασίες των Σεϊχηδων και με διάφορες παραλλαγές για τις fashionistas, που τα υιοθετούσαν κατά καιρούς.
  Από τότε είτε αποτελούσαν το highlight στα shows μεγάλων οίκων (Prada Spring-Summer 2007) είτε χαρακτήριζαν τις εμφανίσεις διάσημων stars, όπως της ντίβας του film noir Joan Crawford, τα τουρμπάνια έκαναν ανά καιρούς τα πιο ισχυρά comeback και υιοθετούνταν από τιs fashion lovers.
 Στο couture show του ο Jean Paul Gaultier υποκλίθηκε στο κοινό φορώντας ένα τουρμπάνι στο κεφάλι του, ενώ ο Karl Lagerfeld στο pre-fall show του οίκου Chanel φόρεσε ένα αντρικό τουρμπάνι στον Baptiste Giabiconi.
 Αυτή τη σεζόν οι street bloggers δεν άργησαν να επαναφέρουν το trend, με τις fashion editors να εμφανίζονται με turban hats στα πρόσφατα fashion weeks ανακοινώνοντάς μας το πιο stylish κομμάτι της σεζόν.
 Υπάρχει άραγε πιο στυλάτος τρόπος να απογειώσεις ένα beach outfit και ταυτόχρονα να προστατευτείς από τον ήλιο; Η Carrie μας δείχνει τον δρόμο και εγώ σκοπεύω να τον ακολουθήσω.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας δείξω μερικές απλές οδηγίες για να δέσετε ένα απλό φουλάρι σαν τουρμπάνι:

1. Διαλέξτε ένα φουλάρι ή πασμίνα κτλ. αρκετά μακρύ ώστε να τυλίγεται δύο φορές γύρω απ' το κεφάλι σας.

2. Περάστε το φουλάρι πάνω από το μέτωπο και προς τα πίσω.
 3. Δέστε μία φορά μόνο τις δύο άκρες πίσω από το κεφάλι.
 4. Φέρτε τις δύο άκρες μπροστά και σταυρώστε τις μπροστά από το μέτωπο.
  5. Κρύψτε τις δύο άκρες στα πλάγια και προς τα πίσω.
 6. Είστε έτοιμες!
 Αν έχετε και κανένα πιο σκούρο φουλάρι με παγιέτες ή μεταλλική κλωστή μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το στυλ και για βραδυνή έξοδο σε beach bars κτλ. Simply divine!
blue-hornet team