Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Παρουσίαση Ουκρανίας

Έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία εν όψει Euro νωρίτερα σχεδόν από όλες τις υπόλοιπες ομάδες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, η εθνική ομάδα της Ουκρανίας
ετοιμάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία της στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Όλεγκ Μπλαχίν, στη δεύτερη θητεία του στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά την τετραετία 2003-2007 στοχεύει σε επανάληψη μιας τόσο αξιόλογης πορείας, όπως αυτή του 2006. Τότε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, οι Ουκρανοί έφτασαν στα προημιτελικά του θεσμού, ωστόσο, από τότε δεν έχουν καταφέρει να συμμετέχουν σε κάποια άλλη μεγάλη διοργάνωση.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ και ο Αντρέι Σεφτσένκο. Αναμφίβολα είναι το δυνατό χαρτί της εθνικής του ομάδας, άσχετα αν αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που τον άφησαν πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο επιθετικός της Ντιναμό Κιέβου ακολουθούσε ειδική θεραπεία ώστε να προλάβει τη διοργάνωση του καλοκαιριού και τα κατάφερε.

Ο Μπλαχίν στηρίζει πολλά και στον συμπαίκτη του Σεφτσένκο στη Ντιναμό, Αντρέι Γιαρμολένκο. Ο 22χρονος άσος είναι από αυτούς που θα γίνουν στόχοι πολλών ομάδων στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως στα παιχνίδια της Ουκρανίας θα είναι πολλά τα μάτια που θα τον παρακολουθούν κι όχι μόνο αυτά των οπαδών… Είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση που τη συνδύασε με γκολ σε φιλικό προετοιμασίας απέναντι στη Γερμανία, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο το 2009, σε αγώνα απέναντι στην Ανδόρα.

Η αποστολή της Ουκρανίας:

Τερματοφύλακες: Αντρέι Πιατόφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεξάντρ Γκοριάνοφ (Μέταλιστ Χαρκόβου), Μαξίμ Κοβάλ (Ντινάμο Κιέβου)

Αμυντικοί: Ολεξάντρ Κούτσερ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Βιάτσεσλαβ Σέφτσουκ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γεβγέν Κατσερίντι (Ντινάμο Κιέβου), Τάρας Μίχαλικ (Ντινάμο Κιέβου), Γεβγέν Σέλιν (Βόρσκλα), Μπόγκνταν Μπούτκο (Ιλίτσεβετς)

Μέσοι: Ολεξάντρ Αλίεφ (Ντινάμο Κιέβου), Ντένις Χαρμάς (Ντινάμο Κιέβου), Ολεγκ Χούσεφ (Ντινάμο Κιέβου), Αντρέι Γιαρμολένκο (Ντινάμο Κιέβου), Γέβγεν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο), Ρουσλάν Ροτάν (Ντνίπρο), Σεργκέι Ναζαρένκο (Ταβρίγια), Ανατόλι Τίμοστσουκ (Μπάγερν Μονάχου).

Επιθετικοί: Αρτέμ Μιλέφσκι (Ντινάμο Κιέβου), Αντρέι Σεφτσένκο (Ντινάμο Κιέβου), Μάρκο Ντέβιτς (Μέταλιστ Χάρκοβο), Αντρέι Βορονίν (Ντινάμο Μόσχας), Γέβγεν Σελέζνιοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ)
πηγή:sportfm.gr