Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«Καθάρισε» ο Αλόνσο για Ισπανία

 Η Ισπανία επικράτησε 2-0 της Γαλλίας με δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012 όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Μπορεί στο άκουσμα μίας αναμέτρησης ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία αρκετοί να περίμεναν ένα παιχνίδι γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλό με τους Ισπανούς να επικρατούν 2-0 και να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Οι «φούριας ρόχας» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν κινδύνεψαν καθόλου από τους «τρικολόρ» οι οποίοι ήταν άφαντοι επιθετικά. Από την πλευρά της η Ισπανία, σκόραρε σε δύο καίρια σημεία και «καθάρισε» την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά χαμηλό ρυθμό και η πρώτη ευκαιρία για τις δύο ομάδες έγινε και γκολ. Ο Ζόρντι Άλμπα βρέθηκε στα πλάγια κάνοντας τη σέντρα, όπου ο Τσάμπι Αλόνσο χωρίς αντίπαλο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, δεν υπήρξε απολύτως τίποτα από τις δύο ομάδες. Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Λοράν Μπλαν ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού όταν ο Ντεμπισί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι αλλαγές που έκανε στη συνέχεια ο Λοράν Μπλαν αποδιοργάνωσαν ακόμα περισσότερο την ομάδα του που δεν μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρή ευκαιρία προς τα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Πέδρο κέρδισε το πέναλτι από τον Ρεβεγιέρ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάμπι Αλόνσο ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
πηγή:onsports.gr