Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Διακοπές στην πανέμορφη Σκιάθο!

 Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα! Αυτό είναι το motto, που κατ' εμέ τουλάχιστον, αντιπροσωπεύει τη Σκιάθο.
Προσπερνώντας την τουριστική κίνηση και τα κοσμοπολίτικα vibes που τη χαρακτηρίζουν, σε υποδέχεται χωρίς κανένα ίχνος προσποίησης και συνάμα ευχάριστη, «πνιγμένη» στο πράσινο και αιώνια ερωτευμένη με το βαθύ μπλε του Αιγαίου, έτοιμη να σε κάνει παντοτινά δικό της!
  Αν έρθεις με τους φίλους σου, θα καταλάβεις τι θα πει αυθεντική ελληνική διασκέδαση. Αν πάλι αριβάρεις με το έτερον ήμισυ θα αναζωπυρώσεις τον έρωτά σου! Αν έρθεις δε μόνος, εδώ σίγουρα θα βρεις παρέα, γιατί η Σκιάθος είναι για όλους!
 Δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει «δήθεν» συμπεριφορά. Όσο για την ιστορία της; Το όνομα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του νησιού, είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο νου στο άκουσμά της.
  Συνδυάζοντας, λοιπόν, με έναν τρόπο αρμονικό και μοναδικό τα πάντα, θα σε κάνει να τη λατρέψεις για την απλότητα, την αμεσότητα, την απλόχερη φιλοξενία και τις αξέχαστες, πραγματικά, διακοπές που θα σου προσφέρει. Μην το καθυστερείς άλλο. Το φετινό σου καλοκαίρι έχει αποκτήσει το δικό του όνομα: Σκιάθος!
 Η Σκιάθος, η πατρίδα του διάσημου έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  είναι ένα  καταπράσινο νησί των Β. Σποράδων, πραγματικό στολίδι του Αιγαίου, με αμφιθεατρικά κτισμένα κάτασπρα σπιτάκια, απόκρημνες ακτές και γαλαζοπράσινες θάλασσες.
 Το νησί της Σκιάθου εκτός από τις φυσικές ομορφιές του,  προσφέρει άριστη τουριστική υποδομή, σημαντικά αξιοθέατα όπως το Μουσείο Μουσικών οργάνων του κόσμου και το Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη , ιστορικά μοναστήρια  και την Μεσαιωνική πόλη του Κάστρου στην Βόρεια πλευρά του νησιού.
 Στο νησί η νυχτερινή ζωή είναι ιδιαίτερα έντονη γι’αυτό η Σκιάθος αποτελεί  έναν από τους πιο αγαπημένους  προορισμούς  διακοπών  της νεολαίας.
  Και ενώ η νύχτα κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της, καλύπτοντας με το μαγικό πέπλο της τον ουρανό της Σκιάθου, νιώθεις έντονη την ανάγκη να ανακαλύψεις αυτό για το οποίο μιλάνε όλοι στο νησί: την αυθεντική νυχτερινή ζωή, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
  Ξεκινάς την «εξερεύνηση» του σκιαθίτικου nightlife από τις φημισμένες «Μαξιλάρες». Ο πλακόστρωτος ανηφορικός δρόμος στο Παλιό Λιμάνι βρίθει από μπαράκια και νεαρόκοσμο σε άκρως summer mood. Super χρωματιστά cocktails και mainstream ακούσματα συνθέτουν την εικόνα της must επιλογής σου για το πρώτο ποτό της βραδιάς! Η συνέχεια έπεται στην περιοχή Αμμουδιά, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Εδώ, το σκηνικό αλλάζει.
 Τα open air clubs έχουν φορέσει την πιο λαμπερή και glamorous «στολή» τους, η ένταση της μουσικής ανεβαίνει, τα vibes είναι απολύτως κοσμοπολίτικα και η διασκέδαση χτυπάει... κόκκινο! Αιθέριες γυναικείες υπάρξεις λικνίζουν τα κορμιά τους στους ρυθμούς που επιβάλλουν οι djs, εκτοξεύοντας το κέφι στα ύψη! Ο καλύτερος τρόπος που έχει το νησί, για να σου ψιθυρίσει την πιο γλυκιά του καληνύχτα -ή και... καλημέρα τις περισσότερες φορές!
 Το νησί διαθέτει ατέλειωτες  χρυσαφένιες  παραλίες όπως  είναι  οι παραλίες Τσουγκριά, Κουκουναριές, Μπανάνα, Λαλάρια, Βρωμόλιμνος, Καναπίτσα, Κάστρο, Αγία Ελένη, Μανδράκι-Ελιάς, Μεγάλη Αμμος, όπου η πρόσβαση γίνεται οδικώς ή με σκάφη.
 Οι λάτρεις των περιηγήσεων έχουν τα δυνατότητα να περπατήσουν  ανάμεσα στα ρυάκια και τα δάση του νησιού και να ανακαλύψουν βαθύτερα τις ομορφιές της περιοχής.
 Γεμάτος συγκινήσεις. Έτσι θα φύγεις από τη Σκιάθο. Η μέρα σου θα είναι κατάμεστη από πολύχρωμες εικόνες, ελκυστικές μυρωδιές, χαλαρούς ήχους. Και αφού ζήσεις τα πάντα στο ζενίθ τους, μόνο τότε θα βάλεις μπροστά για το ταξίδι της επιστροφής.

 Ένα ταξίδι που θα είναι τόσο γλυκό και νοσταλγικό ταυτόχρονα, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο κινηματογραφικών καρέ από τις εμπειρίες που αποκόμισες στην κοσμοπολίτισσα των Σποράδων!

Πώς θα φτάσετε στη Σκιάθο

 Αεροπορικώς από την Αθήνα.
Τηλ. Αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος":
(+30) 210 3530000
Ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.
Τηλ. Λιμεναρχείου Αγίου Κωνσταντίνου:
(+30) 22350 33759

 Χρήσιμα Τηλέφωνα

 Αεροδρόμιο Σκιάθου: (+30) 24270 22376
Λιμεναρχείο Σκιάθου:
(+30) 24270 22017
Τουριστική Αστυνομία Σκιάθου:
(+30) 24270 23172
Αστυνομία Σκιάθου:
(+30) 24270 21740
Ιατρείο Σκιάθου:
(+30) 24270 22222


 blue-hornet team