Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η απόλυτη εφαρμογή του ρουζ

Το ρουζ είναι πολύ σημαντικό βήμα για άψογο δέρμα. Τελειοποιεί την εικόνα της επιδερμίδας, δίνοντας χρώμα στο πρόσωπο. 


Το πρώτο βήμα για τέλειο φυσικό αποτέλεσμα είναι να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση. Σε γενικές γραμμές, η τερακότα, το ροδακινί και το ροζ, είναι αποχρώσεις που δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και ταιριάζουν σε όλα τα δέρματα. Το ρουζ υπάρχει σε μορφή σκόνης και σε μορφή κρέμας.
Ο καλύτερος τρόπος να βάλετε ρουζ είναι να χρησιμοποιήσετε και τα δύο υλικά τοποθετώντας πρώτα το  κρεμώδες ρουζ, την πούδρα σας και τελευταίο το ρουζ σε μορφή πούδρας για φυσικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Απλώστε το ρουζ πάντα στα ζυγωματικά ακολουθώντας σαν οδηγό το οστό. Μπορείτε να απλώσετε το κρεμώδες ρουζ με τα ακροδάχτυλά σας ή με το ειδικό πινέλο. Το ρουζ σε μορφή πούδρας απλώνεται πάντα με τη βοήθεια του μεσαίου πινέλου. Ποτέ μην απλώνετε το ρουζ σε μορφή κρέμας μόνο του. Χρησιμοποιήστε το αφού έχετε απλώσει το make up και την πούδρα σας για να απλωθεί το χρώμα ομοιόμορφα στα μάγουλα.
Τα βήματα για σωστή εφαρμογή του ρουζ είναι:
Αφού έχετε απλώσει την ενυδατική σας κρέμα και το make up στο πρόσωπο, απλώστε με τα ακροδάχτυλά σας το κρεμώδες ρουζ στα μήλα των ζυγωματικών και δουλέψτε το υλικό για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Απλώστε μια διάφανη πούδρα με το μεγάλο πινέλο ή με το σφουγγαράκι κτυπώντας ελαφρά στο σημείο που τοποθετήσατε το κρεμώδες ρουζ για να σταθεροποιηθεί.
Τώρα είναι η στιγμή για να απλώσετε το ρουζ σε μορφή σκόνης χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μέρος του πινέλου και όχι την κορυφή. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο και θα μπορείτε να απλώσετε πιο ομοιόμορφα το χρώμα χωρίς να αφαιρείτε ότι προϊόντα έχετε τοποθετήσει από κάτω. Περάστε το πλαϊνό  μέρος του πινέλου στο ρουζ και χτυπήστε το στο χέρι σας για να αφαιρεθεί η υπερβάλλουσα ποσότητα.
Τοποθετήστε το πινέλο στα μήλα του προσώπου και απλώστε το ρουζ δουλεύοντάς το με κυκλικές κινήσεις ακολουθώντας τα οστά των ζυγωματικών.
blue-hornet team