Σάββατο 26 Μαΐου 2012

8 τροφές που δεν μπαίνουν στο ψυγείο. Τις ξέρεις;

Πριν γεμίσεις το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά, μάθε ποια διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

 1. Ντομάτα
 Το κρύο του ψυγείου κάνει τις ντομάτες θαμπές. Αποθήκευσέ τες στα ράφια της κουζίνας (οι πιο ώριμες μπορούν να μείνουν στο μπαλκόνι). Αν αρχίσουν να παρά-ωριμάζουν, ήρθε η ώρα να γίνουν μαρμελάδα  ή σάλτσα.

2. Καρπούζι
 Κράτα το καρπούζι και το πεπόνι έξω από το ψυγείο για καλύτερη γεύση. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, διαπίστωσε σε έρευνά του, ότι η αποθήκευση σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να βοηθήσει τα αντιοξειδωτικά αυτών των φρούτων να παραμείνουν άθικτα. Μόλις κόψεις το φρούτο, διατήρησέ το στο ψυγείο για 3 έως 4 ημέρες.

3. Πατάτες
 Η χαμηλή θερμοκρασία σπάει το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα να έχει γλυκιά γεύση. Φύλαξε τις πατάτες σε δροσερό και ξηρό μέρος.
 4. Κρεμμύδι
 Η θέση του ολόκληρου κρεμμυδιού είναι έξω από το ψυγείο, αφού εντός ψυγείου ευνοείται η μούχλα. Μόλις κοπεί, κλείσ'το αεροστεγώς σε σακούλα και φύλαξέ το στο συρτάρι με τα λαχανικά.

5. Σκόρδο
 Διατήρησε την ισχυρή γεύση του σκόρδου, αποθηκεύοντας το σε δροσερό, ξηρό και αεριζόμενο μέρος. Όταν η κεφαλή σπάσει, χρησιμοποιήστε τις σκελίδες εντός 10 ημερών.

6. Μήλα
 Τα φρέσκα μήλα είναι καλύτερα όταν βρίσκονται εκτός ψυγείου. Αν δεν καταναλωθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, μπορείς να τα διατηρήσεις λίγο ακόμα, βάζοντάς τα στο ψυγείο.
 7. Μούρα
 Τα φρέσκα μούρα έχουν καταπληκτική γεύση όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και καταναλώνονται πιο γρήγορα όταν είναι μπροστά στα μάτια σου.  Αν όμως θες να τα διατηρήσεις καιρό, φύλαξέ τα στο ψυγείο. Για να αποφύγεις την υγρασία και την μούχλα, ξέπλυνε τα  πριν τα καταναλώσεις.

8. Πυρηνόκαρπα φρούτα
 Άφησε τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν δεν μπορείς να τα καταναλώσεις αμέσως, διατήρησέ τα στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
πηγή:shape.gr