Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πάμε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε χθες, προχθές.......

Είναι σίγουρο ότι όλοι μας παραφάγαμε αυτές τις μέρες και τα αποτελέσματα θα φανούν σίγουρα αύριο αν δεν έχουν ήδη φανεί στη ζυγαριά μας .... σήμερα. 

Πανικός?? όχι βέβαια... λίγη προσοχή και ότι πήραμε μπορούμε γρήγορα και εύκολα να πετάξουμε από πάνω μας.  Να θυμάστε, το βάρος που δεν προλαβαίνει να γίνει σώμα στον οργανισμό φεύγει με αστραπιαίες ταχύτητες αρκεί και η δράση μας να είναι αστραπιαία.
Λοιπόν:
Προσοχή στην καθημερινή μας διατροφή που θα πρέπει να συνοδεύεται με γυμναστική και περπάτημα.
Καταναλώνουμε 5 γευστικά μικρά γεύματα την ημέρα που μας δίνουν ενέργεια και δύναμη και  που τα συνοδεύουμε με άφθονο νερό.
Η ισορροπία στην διατροφή μας είναι απαραίτητη οπότε φροντίστε στην διατροφή σας να υπάρχουν όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.  Το άμυλο, η πρωτείνη, τα γαλακτομικά, τα λαχανικά, τα λίγα λιπαρά, η ζάχαρη (που θα πρέπει να είναι φυσική οπότε αντικαταστείστε την με το πολύτιμο μέλι) και τα φρούτα είναι όλα απαραίτητα και με τον σωστό συνδυασμό μπορείτε να κάνετε θαύματα.
Μπορείτε να φάτε μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα (που δεν θα είναι βουτηγμένη στο βούτυρο και τα λιπαρά τυριά με μία σαλάτα.  Μπορείτε να απολαύσετε ένα τόστ με μαύρο ψωμί, δύο φέτες ζαμπόν, δύο φέτες τυρί, λίγη μουστάρδα και μπόλικη ρόκα και θα έχετε χορτάσει για μεσημέρι ή για βράδυ.
Ανάμεσα στα γεύματα μπορείτε να απολαύσετε καμμιά 20αριά (όχι παραπάνω) ξηρούς καρπούς (ανάλατους) με λίγα (ΛΙΓΑ!!) αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερύκοκοα, μπανάνα, σταφίδες, ανανά).  Θα σας χορτάσουν, θα σας δώσουν δύναμη και δεν θα έχετε την ανάγκη να φάτε κάτι άλλο ανάμεσα στα κύρια γεύματα που όπως γνωρίζετε είναι: Καλό πρωϊνο, ικανοποιητικό γεύμα και ελαφρύ βραδυνό.
Μπορείτε να καταναλώσετε μια ελαφριά φρουτοσαλάτα (χωρίς ζάχαρη) ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φρούτα.  Μπορείτε να φάτε δύο φετούλες τυρί με λίγα καρότα, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι γάλα με μισή μπανάνα.
Επίσης, για λίγες μέρες αποφύγετε τις μπύρες, τα κρασιά τους πολύ πλούσιους χυμούς και τα αναψυκτικά.  Δεν θα σας βλάψει ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ποτό αν βγείτε έξω κάποιο βράδυ αλλά αρκεσθείτε σε αυτό χωρίς τα συνοδευτικά πατατάκια, φυστίκια κλπ.
Το μυστικό βέβαια είναι να τρώμε λίγο απ΄όλα.  Να συνοδεύουμε το φαγητό μας με μεγάλες χορταστικές σαλάτες με ελαφρύ dresssing, να μην ξεχνάμε κανένα γεύμα και να φροντίζουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, το βραδυνό μας να απέχει από τον ύπνο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ώρες.
Αν τα εφαρμόσετε όλα αυτά θα δείτε ότι την Πρωτομαγιά, στο πρώτο σας μπάνιο το μαγιουδάκι σας θα σας έρχεται τέλεια, μη πω ότι μπορεί και να σας είναι λίγο φαρδουλό.
Αντε και καλή μας επιτυχία!!!!!
πηγή:onair24.gr