Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πανεύκολο κοτόπουλο με μπίρα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μία τεμπέλικη αλλά πεντανόστιμη συνταγή. Όσοι τολμάτε τους συνδυασμούς υλικών προσθέστε τέσσερις αντσούγιες πριν σβήσετε με τη μπίρα. Θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά!


Υλικά 

 6 μπουτάκια κοτόπουλου

 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

 1/4 κ.γλ. κάρι

 1/4 κ.γλ. μπούκοβο

 1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

 αλάτι 

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 500 ml μπίρα

Εκτέλεση 

 Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά τα μπουτάκια στο ελαιόλαδο, να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά. Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 4 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
blue-hornet team