Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα αυγά για πρωινό βοηθούν τη δίαιτα

Δύο αυγά το πρωί μπορεί να βοηθήσουν τους ενήλικες με περιττά κιλά να αδυνατίσουν και να αισθάνονται γεμάτοι ενεργητικότητα, δίχως να αυξάνεται η χοληστερόλη τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με υπέρβαρους ή παχύσαρκους εθελοντές, ηλικίας 25 έως 60 ετών, διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν στο πλαίσιο δίαιτας δύο αυγά για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος, είχαν 61% μεγαλύτερη μείωση στον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και πολύ περισσότερη ενεργητικότητα απ’ ό,τι όσοι έτρωγαν ψωμί.
Τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, της «καλής» (HDL) και της «κακής» (LDL) χοληστερόλης παρέμειναν τα ίδια και στις δύο ομάδες, κατά τους δύο μήνες που διήρκησε η μελέτη.
«Οι άνθρωποι με περιττά κιλά δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μια δίαιτα και η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η επιλογή αυγών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Νίκι Ντουραντάρ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Εργαστήριο Λοιμώξεων και Παχυσαρκίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα.
«Ως φαίνεται, το αυξημένο αίσθημα κορεσμού της πείνας και η ενέργεια που προσφέρουν στον οργανισμό τα αυγά βοηθεί όσους κάνουν δίαιτα να συμμορφώνονται καλύτερα στο πρόγραμμα αδυνατίσματός τους», πρόσθεσε.
Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από την βιομηχανία αυγών, δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της «Διεθνούς Επιθεώρησης Παχυσαρκίας» (IJO).
 tanea.gr