Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αλλάξτε την εικόνα, με καλύμματα

Εάν νιώθετε ότι τα έπιπλά σας εξακολουθούν μεν να είναι άνετα αλλά η εικόνα τους είναι ξεπερασμένη και τα έχετε βαρεθεί ή εάν έχετε νοικιάσει ένα επιπλωμένο διαμέρισμα και τα έπιπλά του δεν σας εκφράζουν,
η λύση καλές μου φίλες είναι εύκολη και λέγεται «νέα καλύμματα». Είναι ένας προσιτός και απλός τρόπος για να δοθεί στα έπιπλά σας μια νέα και μοντέρνα εικόνα.
Τα καλύμματα για τις καρέκλες και τους καναπέδες θα δώσουν μια νέα καθαρή όψη στα έπιπλά σας και δεν θα έχετε πια το άγχος της καθαριότητας, αφού στην πλειοψηφία τους πλένονται στο πλυντήριο. Επιπλέον, είναι η καλύτερη λύση για να προστατέψετε την ακριβή ταπετσαρία των επίπλων σας, εάν έχετε παιδιά ή “καλομαθημένα” κατοικίδια ζώα.
 Επειδή λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό, έχω υιοθετήσει αυτή τη λύση, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες συμβολές, εάν σκέπτεστε κι εσείς ν’ ανανεώσετε την εικόνα του σπιτιού σας με καλύμματα :
- Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε τα σχέδια και τα χρώματα που ταιριάζουν με το dιcor του χώρου σας.
Θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας το χρώμα που έχουν τα χαλιά σας, οι τοίχοι, οι κουρτίνες καθώς επίσης και οι πίνακες του δωματίου και να φανταστείτε την τελική εικόνα που θα διαμορφώσετε.
Εάν τα έπιπλά σας έχουν έντονα σχέδια και χρώματα, η επιλογή ενός μονόχρωμου υφάσματος σε απαλό τόνο, σίγουρα θα φέρει ένα εντελώς νέο ύφος στο χώρο σας.
- Εάν τα έπιπλά σας βρίσκονται σ’ ένα χώρο με πολλή χρήση, είναι καλό να επιλέξετε καλύμματα που είναι φτιαγμένα με ανθεκτικό βαμβακερό ύφασμα και να πλένονται στο πλυντήριο.
Εάν επιπλέον ψάχνετε για ανοικτόχρωμα καλύμματα, που θέλετε να σκεπάσουν την σκουρόχρωμη ταπετσαρία των επίπλων σας, βεβαιωθείτε ότι τα καλύμματα που διαλέξατε δεν φεγγίζουν.
 - Τα καλής ποιότητας καλύμματα, είναι φτιαγμένα από υφάσματα που αντέχουν την χρήση. Εάν όμως με την πάροδο του χρόνου, παρουσιαστούν ζάρες, μπορείτε να τα ψεκάσετε ελαφρά με λίγο νερό, να τα στρώσετε με την παλάμη σας τεντώνοντάς τα συγχρόνως και να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως.
 - Εάν θέλετε να καλύψετε μια καρέκλα που η πλάτη της είναι από ξύλινο σκελετό ή μια πολυθρόνα με ξύλινα μπράτσα, είναι καλό τα ξύλινα σημεία να τα καλύψετε πρώτα με ένα φύλλο αφρολέξ, να το στερεώσετε καλά κι από πάνω να βάλετε το κάλυμμα. Έτσι το έπιπλό σας θα γίνει πιο άνετο κι επιπλέον το κάλυμμα δεν θα γλυστρά στις ξύλινες επιφάνειες. Δοκιμάστε το στις καρέκλες της τραπεζαρίας σας, θα ανανεωθούν και θα γίνουν πολύ άνετε και κομψές.
fe-mail