Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βροχές, καταιγίδες και πολλά Μποφόρ

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, από το μεσημέρι σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη και στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.
 Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στα βόρεια πελάγη, πολύ θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις και στην αρχη της ημέρας τοπικά θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες,στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις, και από το βράδυ νοτιοδυτικοί μέτριοι.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, αλλά και βελτίωση του καιρού το βράδυ,στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.