Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η Ρωσία στο πλευρό της Παλαιστίνης

Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή» στον ΟΗΕ θα ψηφίσει η Ρωσία, στην αυριανή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα ψηφίσει υπέρ της απόφασης αυτής, σύμφωνα με τη θέση μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θεωρεί το συγκεκριμένο διάβημα για την αναβάθμισή της στα πλαίσια του ΟΗΕ σαν άρνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Η ρωσική διπλωματία δίνει επιπλέον μεγάλη έμφαση στην επιστροφή των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων σε άμεσες διαπραγματεύσεις.

Η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως «κράτους μη μέλους-παρατηρητή» του ΟΗΕ.

Αντίθετα η Γερμανία επεσήμανε ότι δεν θα εγκρίνει το αίτημα της Παλαιστίνης, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα απέχει. 
 
 
briefingnews