Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Στη κορυφή του κόσμου το λιμάνι του Ηρακλείου στον τομέα της κρουαζιέρας

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Έκθεσης κρουαζιέρας “Seatrade Med 2012” που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Μασσαλία,
διοργανώθηκε ο 6ος διαγωνισμός για το “Λιμάνι της Χρονιάς 2012 (Port of the Year 2012)” από το διεθνές περιοδικό κρουαζιέρας “Seatrade insider”.
Αν και ο ανταγωνισμός ήταν εξαιρετικά μεγάλος, με πάνω από 70 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, το Λιμάνι του Ηρακλείου βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο.
Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μπρας Γιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, σε τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη 27-11-2012 στη Μασσαλία. Οι άλλοι δυο τελικοί διαγωνιζόμενοι ήταν το Λιμάνι Κρουαζιέρας της Νέας Υόρκης (NY Cruise Port, USA), που έλαβε το πρώτο βραβείο και το Λιμάνι της Καρθαγένης (Port of Cartagena, Spain) που έλαβε το τρίτο.
Ο κ. Μπρας μετά από αυτήν την μεγάλη επιτυχία δήλωσε: “Η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να έχει θετικά νέα που όλοι να είναι υπερήφανοι. Με σκληρή δουλειά, στρατηγικό προγραμματισμό και μικρά στοχευμένα βήματα τα καταφέραμε. Ευχαριστώ την οικογένεια μου για την υπομονή τους και την στήριξη τους.”
Το λιμάνι του Ηρακλείου έκλεψε την παράσταση, και βρέθηκε στους 3 τελικούς (finalist) διεκδικητές, ανάμεσα σε 70 λιμάνια, κυρίως εξαιτίας των καινοτομιών που εφάρμοσε το 2012, όσο και λόγω της πρωτοποριακής διαδικασίας του Home Port, που υλοποιεί σε συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη, Costa Crociere, και τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”.
Ανάμεσα στα σημεία που εντυπωσίασαν ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου στην μεταφορά των επιβατών από την στιγμή της προσγείωσης τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι το πλοίο, με όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες ασφαλείας, μέσα σε 15 μόλις λεπτά.
Αλλά και η ίδια η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για την οποία εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα που μειώνουν την ταλαιπωρία των επιβατών και την διάρκεια της. Επίσης αξιολογηθήκαν ιδιαίτερα οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες που σαν στόχο έχουν την επαύξηση της εμπειρίας τους.
Αναλυτικά, αξιολογήθηκαν η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, “Heraklion City Guide”, όπου για πρώτη φόρα ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει δωρεάν έναν πλήρη οδηγό για να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει την ιστορία της, την αγορά της και τα σημεία ενδιαφέροντος.
Επίσης η καινοτόμα υπηρεσία “City info on Whells©” όπου με ένα αυτοκινούμενο ηλεκτρικό όχημα πόλης δίδονται πληροφορίες στους διερχόμενους τουρίστες και λέγονται οι “ιστορίες και οι μύθοι της πόλης”, από τους αρχαίος Μινωιτες μέχρι τους Βενετούς.
Σημαντικό είναι ότι το Λιμάνι του Ηράκλειου αναμετρήθηκε σαν ίσο για τον τίτλο με το λιμάνι της Νέας Υόρκης με την διαφορά ότι αυτό ξόδεψε 256 εκ. δολάρια και ο ΟΛΗ μόλις 100.000 Ευρώ!
Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά διάκριση του Λιμανιού του Ηράκλειου και του Πρόεδρου του Γιάννη Μπρα, αφού πρόσφατα διακρίθηκε με την δεύτερη θέση στον “Εθνικό Διαγωνισμό Αριστείας Έργων” που διοργανώθηκε στα πλαίσια του “26ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Project Management” της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Έργων (International Project Management Assosiation) που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στο τέλος Οκτωβρίου.
Τέλος, στα πλαίσια της έκθεσης SEATRADE MED 2012, στη Μασσαλία, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηράκλειο, για Home Port, έδειξε η MSC, όπως και πρόθεση για έναρξη συνεργασίας έδειξε η DISNEY CRUISE.
Φυσικά επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η συνεργασία με την COSTA CROCIERE, όπου και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, η συνεργασία της με το λιμάνι του Ηρακλείου


ekriktiko