Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Internet και στον αέρα!

Όσοι θυμάστε πριν από λίγα χρόνια στα αεροπλάνα την φωτεινή ένδειξη «κλείστε τα κινητά σας για λόγους ασφαλείας» μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε.
Από τις αρχές του 2013 δυο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η Air France  και η KLM, δίνουν την δυνατότητα στους επιβάτες για  «περιήγηση στο διαδίκτυο ή για παρακολούθηση ζωντανής μετάδοσης κατά τη διάρκεια της πτήσης» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Οι δυο αεροπορικές εταιρείες κολοσσοί σε συνεργασία με την Panasonic Avionics, θα εντάξουν προγράμματα σύνδεσης στις περισσότερες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων τους και οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το 2013.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τους χιλιάδες επιβάτες και τους χρήστες του Διαδικτύου; Άνθρωποι της εταιρείας έλεγαν χαρακτηριστικά: «Θα επιτρέπει στους επιβάτες να μείνουν συνδεδεμένοι - μέσω μηνυμάτων SMS ή e-mail καθώς και με το internet και θα επωφελούνται από ζωντανές μεταδόσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων». Οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο μέσω των smartphone Wi-Fi, φορητών υπολογιστών ή tablet PC σε μία σταθερή τιμή, καθώς και να κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου τους για sms ή e-mail.
Στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα εν πτήσει, διάφορες υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν, όπως οι τελευταίες ειδήσεις, τηλεοπτικά κανάλια με πληροφορίες που αφορούν τους προορισμούς και μία μοναδική προσφορά, οι επιβάτες να διαβάζουν online περιοδικά.

Χάρη στη νέα αυτή τεχνολογία, οι Air France και η KLM προσφέρουν στους επιβάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων κατά την πτήση και κάνουν το ταξίδι πιο άνετο και ειδικότερα όταν πρόκειται για πτήσεις πολλών ωρών.
Η πιλοτική περίοδος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του 2013 σε δύο Boeing 777-300s, της κάθε αεροπορικής εταιρείας. Την πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν όχι μόνο οι επιβάτες της πρώτης θέσης αλλά και όλοι όσοι ταξιδεύουν ανεξαρτήτως θέσης.
blue-hornet team