Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Color Blocking. Η hot τάση της φετινής άνοιξης

Μία από τις πιο hot τάσεις για τη φετινή άνοιξη είναι το Colour Blocking. Το look αυτό το είδαμε σε όλα σχεδόν τα fashion show και φέρνει έναν αέρα ανανέωσης.

Τέρμα τα μουντά χρώματα του χειμώνα, τα μαύρα, τα γκρι και τα καφέ. Ήρθε η εποχή για πολύ χρώμα. Το Color Blocking είναι παντού. Στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες, ακόμα και στα αξεσουάρ.
Τι εννοούμε όμως με τον όρο color blocking; Το συνδυασμό δύο ή και περισσότερων χρωμάτων πάνω σε ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Με απλά λόγια σημαίνει ότι δημιουργείς ένα ρούχο συνδυάζοντας μεγάλες επιφάνειες χρώματος, βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη.
Θα πρέπει να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικές, αφού το look αυτό συνδυάζει έντονα και διαφορετικά χρώματα και μπορεί το αποτέλεσμα να γίνει υπερβολικό και εντελώς λάθος.

Γιατί θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την τάση
Εκτός από το γεγονός ότι το color blocking είναι απόλυτα in fashion, ένας ακόμα πιο σημαντικός λόγος είναι ότι μπορείτε να κρύψετε τις ατέλειές σας.

Υιοθετείστε το look κι εσείς
Μια πιο σκούρα στήλη κατά μήκος του κορμού σας θα σας κάνει πιο αδύνατες. Μπορείτε λοιπόν να φορέσετε μια ζακέτα ή ένα ανοιξιάτικο άνορακ σε σκούρο χρώμα και να παίξετε με τα πιο έντονα χρώματα με τα υπόλοιπα κομμάτια. Γενικά το color blocking είναι επιτυχές όταν εφαρμόζεται τους συνήθεις κανόνες για τον κάθε σωματότυπο. Αν έχετε σώμα σε σχήμα αχλάδι προτιμήστε τα πιο σκούρα χρώματα στο κάτω μέρος του σώματός σας. Αν έχετε σχήμα μήλο, αποφύγετε τις οριζόντιες χρωματιστές επιφάνειες γύρω από την κοιλιά και τονίστε με χρώμα τα πόδια σας. Αν πάλι έχετε σώμα σε σχήμα κλεψύδρας, προτιμήστε οι επιφάνειες με το χρώμα να είναι γύρω από τη μέση σας για περισσότερη θηλυκότητα.
Να έχετε πάντα στο μυαλό σας τους εξής τρεις  κανόνες:
1. Μην ντρέπεστε να πειραματιστείτε. Οποιοσδήποτε συνδυασμός χρωμάτων είναι φανταστικός αν μπορείτε να το υποστηρίξετε.
2. Μην συνδυάζετε περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια. Δεν είναι ότι δεν θα φαίνεται ωραίο, αλλά θα κάνει το look σας να μοιάζει λίγο φτηνό.
3. Επιλέξτε ποιο μέρος του σώματός σου θέλεις να τονίσεις με χρώμα και κρατήστε το υπόλοιπο look σε πιο ήρεμους τόνους.
πηγή:star.gr